ARDVENTURE TEKMER

Sıkça Sorulan Sorular

Girişimcilere ve işletmelere ön inkübasyon (kuluçka), inkübasyon (kuluçka) ve inkübasyon (kuluçka) sonrası süreçlerde; iş geliştirme, mali kaynaklara erişim, yönetim, danışmanlık, mentörlük, ofis ve ağlara katılım gibi hizmetler ile birlikte bir veya birden çok ilişkili temada ve araştırma-geliştirme ve/veya ürün/süreç/hizmet yeniliği içeren teknoloji/yenilik odaklı iş fikri/proje sahibi girişimci veya işletmelere yönelik hizmetler sunan yapılardır. 

Web sitemiz üzerindeki başvuru butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ilgili formu doldurarak online başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Tekmer ekibiz ile [email protected] e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz. 

TEKMER’ e gelen başvuruların değerlendirilmesi için ön değerlendirme görüşmeleri düzenlenir. Ön değerlendirme sonrası proje dokümanı nihai değerlendirme için İcra Kurul’una yönlendirilir. Başvuru değerlendirme sonucu e-posta yoluyla girişimciye iletilir. 

Başvuru yaptıktan sonra uzmanlarımız ve icra kurulumuz projeleri detaylı incelemektedir. Başarılı bulunan girişimci adayları ve işletmeler ilgili programa katılmaya ve sunulacak tüm imkânlardan faydalanmaya hak kazanır. 

KOSGEB tarafından verilen TEKMER yetkisi ile firmalarımız Ar-Ge faaliyetlerini, 5746 sayılı kanun kapsamında Ar-Ge ve Tasarım İndirimi, SGK İşveren Prim Desteği, Gelir Vergi Stopajı Teşviki, Damga Vergisi İstisnası, Gümrük Vergisi İstisnası, Makine ve teçhizat alımında KDV istisnası gibi teşviklerden yararlanarak daha düşük maaliyetlerle gerçekleştirebileceklerdir. 

Tekmer bünyesinde Ar-Ge projesini geliştiren girişimci ve işletmeler talep etmesi durumunda ARDVENTURE GSYO ve ARDVENTURE GSYF tarafından yatırım imkânı bulabileceklerdir. Aynı zamanda projesini başarı ile tamamlamış olan firmalarımız sektörde öncü olan ve kuvvetli iş birliklerimiz ile ticarileşme konusunda avantajlı olacaktır.

Etkinliklerimiz websitemizde, instagram ve linkedin gibi sosyal platformlarda duyurulacaktır. Bunun dışında TEKMER bünyesinde yer alan firmalarımıza tercihleri doğrultusunda sms veya mail yolu ile etkinlik bilgileri iletilebilecektir.

Girişimcilere ve işletmelere iş geliştirme, mali kaynaklara erişim, yönetim, eğitim, danışmanlık, mentorluk, ofis ve ağlara katılım gibi hizmetleri sağlayacağı bir yapı olacaktır.

Tekmer hizmetlerinden yararlanabilmek için bir Ar-Ge projesi sunmanız ve bu projenizin kabul edilmesi gerekmektedir. 

Ön başvurular web sitesi üzerinden online olarak alınmaktadır. Ön başvuruyu geçen firmalar asıl proje başvurularını portal üzerinden online yapacaktır.